fbpx

PIPEX

PIPEX

Kultförklarade bandet PIPEX vägrade under sina första 18 år att uppträda live – men lyckades ändå nå över 20 miljoner streams! Helt galet!

2022 var året då PIPEX valde att börja uppträda live. Tack och lov! Efter åratal av förfrågningar från diverse arrangörer, bokningsbolag och folk inom branschen ändrade man sig till slut. 

Det första uppträdandet skedde på ett totalt utsålt Olstorp folkpark utanför Skövde och Pipex satte genast ett nytt publikrekord på den anrika parken. Succén var ett faktum och på bandets efterföljande gig och turnéer har det oftast varit lapp på luckan och total allsång! 

PIPEX består av duon Sören-Jörgen och Dillåke och de uppträder både med kompband och DJ. Kompbandet består ofta av väletablerade musiker med kopplingar till band som Scotts, 2 Blyga Läppar, Arvingarna & Dansbandskungen.

Duons musikskrivande sträcker sig tillbaka till 1990-talet, då Dillåke spelade och skrev musik till det lokala bandet VÄS från Tidaholm och Sören-Jörgen sjöng och skrev musik för APSVETT. Med kända låtar som “Tjackhoran”, uppfann APSVETT egentligen det man idag (25 år senare) kallar för epadunk. Snacka om att vara pionjärer!

 

PIPEX på Classic Kalset garanterar 220% ös & allsång!

DAG

Onsdag 31 juli

Speltid

Presenteras senare