fbpx

Bourbon Boys

Bourbon Boys

Det svenska countrybandet Bourbon Boys bildades 2011 av sångaren och kompositören Pär Hulkoff (från metallbandet Raubtier) och gitarristen/producenten Jonas Kjellgren.

Gruppens sound är en blandning mellan gammal country och sydstatsrock där låtarna speglar en tid av festande, liv på vägen och minnen från det tidiga lantlivet med jakt och jordbruk. Det är tydligt att låtarna bär på mycket inspiration från fredlösa amerikanska countryhjältar, som Jennings, Kristoffersson och David Allan Coe. 

Singeln Hillbilly Heart belönades med en Swedish Golden Award 2022.

På bandets andra album – Hail to the chief – utvecklades bandets stil och sound tydligare med stort fokus på countryinfluenserna. Texterna berättade återigen stolt historien om den arbetande mannen och de stigmatiserade människorna som bor på landsbygden – Med betoning på frihet, självständighet och den oändliga kärleken till hem och familj.

Efter några års paus från den aktiva scenen är Bourbon Boys nu tillbaka med det rykande färska albumet Forever Rebel. När de åter ger sig ut på vägarna så tar de ett efterlängtat stopp på Classic Kalaset.

DAG

Söndag 28 juli

Speltid

Presenteras senare