fbpx

AFTERMOVIE 2023

SIGNA UPP DIG TILL VÅRT NYHETSBREV!

Missa inte nyheter & Biljettsläpp

Tack till er som gör Classic Kalaset möjlig

Vill du också vara en del av Classic Kalaset? Kontakta oss!

VÄLKOMMEN TILL

SOMMARENS STORA
FOLKFEST

BILJETTER UTE NU!

Biljetter 2023

Festivalpass General Sale – 999kr* – SLUTSÅLD
*Serviceavgift tillkommer (50kr)

Festivalpass Late Sale – 1199kr*
Prishöjning kommer, passa på innan!
*Serviceavgift tillkommer (50kr)

Festivalpass Last Sale – 1299kr*
*Serviceavgift tillkommer (50kr)

Endagsbiljetter
Lördag-Onsdag – 399kr* 
Torsdag- 599kr*
*Serviceavgift tillkommer (50kr)

Kontakt
info@classickalaset.se

VANLIGA FRÅGOR

Classic Kalaset håller på mellan den 29 juli till den 3 augusti. Insläpp sker från 19:30 och stängning är kl 02:00 alla dagar.

Den 30 juli är det även familjedag. Då är området öppen mellan 11:00 – 16:00.

Vi har flera olika biljettyper, priset kommer höjas succesivt fram till festivalen börjar. Hitta den som passar dig bäst på vår hemsida www.classickalaset.se. Där kommer du även vidare till vår auktoriserade biljettåterförsäljare Ticketmaster. Enstaka dagsbiljetter släpps i ett senare skede.

Biljetten är inte personlig, man kan köpa flera biljetter samtidigt.
 
Vid andrahands-köp/-försäljning rekommenderar vi den säkra tjänsten Ticketmaster Resale, lär mer: https://help.ticketmaster.se/hc/sv/articles/4408492068881

Ja, biljetterna är inte personliga. Det enda som behövs är en giltig biljett, som du sedan byter mot ett festivalarmband. När ni väl satt bandet på handleden, får det ej flyttas över till någon annan. Detta kontrolleras i entrén.

Endast band för Classic Kalaset är giltiga för att komma in på området.

Det är 18 års åldersgräns under festivalens kvällstider, även i målsmans sällskap. Alla under 18 år är varmt välkomna på vår familjedag den 30 juli.

För att kunna styrka din ålder ska du ha med en giltig legitimation, så som: 

  • Svenskt pass 
  • Svenskt nationellt id-kort 
  • Svenskt körkort 
  • Svenskt SIS-kort 
  • Eller annan giltig ID handling som godkänts av den svenska staten.

All typ av otillåten entré hanteras på plats av våra ordningsvakter och polisanmäls.

Förutom att lyssna på alla otroliga artister som kommer uppträda så erbjuder vi även tivoli, spel och flera olika aktiviteter samt ett stort område med olika typer av mat. Självklart finns det flera stora barer också för den som är törstig.

Tänk på att egen mat eller dryck inte är tillåtet att ta med sig in på festivalområdet. Dock får du ta med en tom PET-flaska som du kan fylla med vatten inne på området.

Nej på våra festivaler finns det ingen garderob. Tänk på att tex paraply inte är tillåtet att ta med sig in på området. Stora ytor är regnsäkrade.

Vi har ett avsett rökområde som man enkelt hittar om man följer skyltarna.

Självklart! Alla ytor är tillgängliga för att alla ska kunna ta sig runt obehindrat. Som publik finns det även ett eget reserverat område som prioriteras för alla med funktionsvariationer.

Besökare med funktionsvariation betalar ordinarie pris. Ledsagare eller assistent i tjänst till besökare med funktionsvariation har fri entré. Ledsagare eller assistent i tjänst ska ha med sig intyg som styrker detta.

Under festivalens alla öppettider har vi sjukvårdare på plats. Dom hittar man precis innanför entrén.

Området kommer även patrulleras av flertalet ordningsvakter som alltid kan hjälpa dig om du ser eller befinner dig i en situation som kräver hjälp.

I händelse av en nödsituation då området behöver utrymmas ska du ta dig till den närmsta nödutgången. Alla nödutgångar är upplysta.

Vi tillämpar engångsentré under festivalen, det innebär att du inte kan gå ut och in under festivalens öppettider, om du besökt oss en kväll men av någon anledning väljer att gå ifrån så kommer vår entrépersonal göra en ny nykterhetsbedömning och du behöver betala in dig igen. Vi värnar om allas säkerhet och tar ansvar för dig som besökare.

Under familjedagen är det fri in och utpassage.

Nej, vid varje in passage vid en av våra entréer görs en kontroll av dig som besökare. Görs bedömningen att du är för berusad eller inte kan uppvisa giltig legitimation nekas du entré.

Vid ett sådant tillfälle återbetalas EJ förbetald entrébiljett.

Vi tar inte emot kontanter. Däremot accepterar vi nästan alla kreditkort och Swish.

Även fast festivalen är utomhus så tillåter vi inga djur på området. Detta har med ljudnivån inne på området att göra.

Classic Kalaset arrangerar inga egna boenden för våra gäster. Däremot finns det campingplatser och Hotell i Rättvik. Vill du ha tips på olika boenden kan du samla inspiration på https://www.visitdalarna.se/boende/rattvik

Det finns inga avsedda parkeringar för besökare till festivalen, vi hänvisar till kommunala parkeringar.

Festivalområdet är beläget strax utanför centrum med ca 5 minuters gångavstånd från stadskärnan. Till Rättvik tar man sig med bussar (se mer på https://www.dalatrafik.se/) och regional trafik så som bland annat tåg (se mer på https://www.sj.se/). 

Borttappade och kvarglömda saker förvaras av oss vid entrén om de lämnas in av en gäst eller hittas av personalen. För att få tillbaka dina saker kontaktar du oss på info@classickalaset.se och märker mejlet med ”Borttappat” samt datumet som sakerna försvann. Beskriv föremålet och eventuella saker som kännetecknar det du saknar. Efter 3 veckor lämnas ID handlingar, plånböcker, mobiltelefoner mm. alltid in till polisen.